Diensten

Hoe richt je een kleine ruimte als badkamer in?

Een kleine badkamer kan een uitdaging zijn om in te richten. Je wilt graag alle benodigdheden erin hebben, maar het moet ook nog functioneel zijn. In dit blog geven we je enkele tips over hoe je een kleine badkamer praktisch en stijlvol kunt inrichten, zodat je badkamer renovatie een succes wordt.

  1. Maak gebruik van lichte kleuren

Lichte kleuren maken een ruimte optisch groter. Kies daarom voor lichte kleuren voor de wanden en de vloer. Dit kan bijvoorbeeld wit of lichtgrijs zijn. Je kunt natuurlijk wel spelen met kleuraccenten, maar houd deze dan wel subtiel.

  1. Kies voor slimme opbergoplossingen

Een goede opbergoplossing kan veel verschil maken in een kleine badkamer. Maak bijvoorbeeld gebruik van hoekkasten, inbouwkasten of planken boven de deur. Hang ook een plank of kastje boven de wastafel voor extra opbergruimte. Kies hierbij voor opbergers die passen bij de stijl van je badkamer, zodat het een mooi geheel vormt.

  1. Houd het simpel

Een kleine badkamer vraagt om een eenvoudige inrichting. Kies daarom voor simpele, strakke lijnen en houd de decoratie tot een minimum beperkt. Een paar plantjes of een mooie spiegel kunnen de badkamer wel wat sfeer geven, maar vermijd overbodige accessoires.

  1. Verlichting

Goede verlichting kan ook veel verschil maken in een kleine badkamer. Kies voor heldere verlichting, bijvoorbeeld LED-verlichting, om de ruimte optisch groter te laten lijken. Zorg ook voor voldoende natuurlijk licht door bijvoorbeeld het gebruik van een raam of glazen deur.

  1. Kies voor ruimtebesparende sanitaire voorzieningen

Kies voor ruimtebesparende sanitaire voorzieningen, zoals een compact toilet of wastafel. Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar die speciaal ontworpen zijn voor kleine badkamers. Zo kun je toch alle benodigdheden erin kwijt zonder dat het te vol wordt.

  1. Spiegel

Een grote spiegel kan de badkamer optisch groter laten lijken. Kies daarom voor een grote spiegel boven de wastafel of zelfs over de hele wand. Hierdoor wordt het licht ook beter gereflecteerd en lijkt de ruimte nog groter.

Ga jij je kleine badkamer slim inrichten?

Met deze tips kun je een kleine badkamer op een praktische en stijlvolle manier inrichten. Onthoud dat minder vaak meer is in een kleine ruimte. Kies voor eenvoudige, maar slimme oplossingen en houd het rustig qua kleuren en decoratie. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte en geniet je van een fijne badkamer!