Diensten

Welke tegels kies ik voor mijn badkamer?

Je badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is een plek waar we ons kunnen ontspannen en onszelf kunnen verzorgen. Een mooie badkamer begint bij de juiste tegels. Maar welke tegels kies je nu het best voor je badkamer? In dit blog geven we je een overzicht van de verschillende soorten tegels en hun eigenschappen, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn de meest populaire keuze voor badkamers. Ze zijn gemaakt van klei die op hoge temperaturen wordt gebakken. Deze tegels zijn sterk, duurzaam en eenvoudig te onderhouden. Bovendien zijn keramische tegels verkrijgbaar in vele kleuren, maten en texturen, waardoor je er alle kanten mee op kunt. Keramische tegels zijn ook geschikt voor vloerverwarming.

Natuurstenen tegels

Natuurstenen tegels zijn prachtig om te zien en geven je badkamer een luxe uitstraling. Er zijn veel verschillende soorten natuursteen, zoals marmer, graniet en kalksteen. Natuursteen is duurzaam en sterk, maar heeft wel wat meer onderhoud nodig dan keramische tegels. Ook zijn natuurstenen tegels vaak duurder dan keramische tegels.

Mozaïektegels

Mozaïektegels zijn kleine tegeltjes die samen een patroon vormen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en materialen, zoals glas, steen en keramiek. Mozaïektegels zijn vooral populair als wandtegels in de douche of achter het bad. Ze zijn echter minder geschikt als vloertegels, omdat ze niet zo slipbestendig zijn.

Cementtegels

Cementtegels zijn tegels van cement en marmerpoeder. Ze zijn verkrijgbaar in vele patronen en kleuren en zijn daarmee perfect voor wie op zoek is naar een unieke uitstraling in de badkamer. Cementtegels hebben echter wat meer onderhoud nodig dan keramische tegels en zijn minder geschikt voor vloerverwarming.

Glazen tegels

Glazen tegels zijn transparant of gekleurd en geven je badkamer een moderne uitstraling. Ze zijn eenvoudig schoon te maken en zijn bestand tegen vocht. Glazen tegels zijn echter wel duurder dan keramische tegels en zijn minder slipbestendig.

Welke tegels kies jij?

Bij het kiezen van de juiste tegels voor je badkamer is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en je budget. Bedenk ook goed welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn, zoals duurzaamheid, slipbestendigheid en onderhoudsgemak. Met deze tips maak je zeker de juiste keuze en geniet je straks van een prachtige gerenoveerde badkamer!